Professionals in Archeologische Prospectie
    
 
Home
Onze Specialisaties
ArcheoPro
Online offerte  

Een overzicht van de door ArcheoPro uitgevoerde projecten.

Op de kaart krijgt u een idee van de ligging van de door ons uitgevoerde onderzoeken. We werken, zoals u ziet, door heel Nederland.
In Vlaanderen voeren wij geen zelfstandige onderzoeken uit maar leveren wij specialistische ondersteuning aan Vlaamse archeologische onderzoeksbureau's.

Enkele voorbeeld projecten

De lijst van onderzoeken die ArcheoPro sinds 2004 heeft uitgevoerd is zeer uitgebreid. Uit deze lijst hebben we een paar voorbeeld projecten gehaald waarvan we het onderzoek op deze webpagina hebben uitgewerkt. Zo laten we zien hoe zo'n soort onderzoek in zijn werk gaat en wat u kunt verwachten bij een onderzoek op uw locatie.

"Hof van Maarland", een laat middeleeuwse boerderij, onderzocht met geofysica en dronefoto's.
Deze locatie is een ArcheoPro testsite waar nieuwe instrumenten getest worden en bestaande instrumenten onder diverse omstandigheden uitgeprobeerd worden. Klik voor de speciale pagina met alle details.
"Kasteel Bakerbosch" is een ideale locatie voor een geofysisch onderzoek. Het is grasland, ongestoord en de archeologie zit netjes beschermd onder een dunne afdeklaag. Klik voor de speciale pagina met uitleg over het onderzoek.
"Kerkheuvel Groet" in Noord Holland heeft een prachtig wit kerkje op een hoogte staan. De lokaal historische vereniging Scoronlo heeft een uitgebreid historisch onderzoek verricht en heeft ArcheoPro gevraagd de heuvel te scannen op eventuele voorgangers en om meer over de heuvel te weten te komen of die natuurlijk of opgeworpen is. Lees alles hierover op de speciale webpagina.
"Terechtstellingsplaats Millingen" is een mooi onderzoek naar een greppel dat in 1767 gegraven is rondom een schavot ter gelegenheid van een executie. De gruwelijke geschiedenis van de misdaad, de rechtzaak en de executie is in documenten uit die tijd tot in alle vreselijke details beschreven. Met het geofysisch onderzoek is nu dan ook de plaats van de executie exact vastgelegd. Meer informatie op de speciale pagina over dit onderzoek.

 

Copyright © 2024              St. Jozefstraat 45, 6245 LL Eijsden             Tel: 043-3672586             www.archeopro.nl             e-mail: info@archeopro.nl