Professionals in Archeologische Prospectie
    
 
Home
Onze Specialisaties
ArcheoPro
Online offerte  

Het ArcheoPro team

Richard is in 1994 afgestudeerd als archeoloog aan de universiteit van Leiden en heeft tijdens deze studie tevens een bijvak kwartairgeologie gevolgd aan de VU in Amsterdam en een afstudeervak bodemvorming en ecopedologie aan de universiteit van Wageningen.

Van 1994 tot 2002 heeft Richard bij RAAP gewerkt als projectleider en bodemmicromorfoloog. Van 2002 tot 2004 maakte hij onderdeel uit van het team Landschap van Alterra in Wageningen om vervolgens samen met Joep Orbons, ArcheoPro op te starten. Hier werkt hij sindsdien als senior archeoloog en senior prospector en (samen met Kirsten), als bodemmicromorfoloog.

Als natuurliefhebber kan Richard hobby en veldwerk uitstekend met elkaar verenigen.

Actorregister: Richard Exaltus, registratienummer 92909010. Senior KNA Archeoloog, Senior KNA Prospector.

U kunt Richard bereiken via r.exaltus@archeopro.nl

Joep Orbons heeft oorspronkelijk een studie technische natuurkunde gedaan aan de Hogeschool Heerlen waar hij voor zijn afstudeerwerk als ingenieur de destijds in de archeologie toegepaste weerstandsmeter te verbeteren zodat hiermee archeologische structuren in de ondergrond beter kunnen worden opgespoord. Daarna heeft hij aan de Universiteit van Amsterdam middeleeuwse archeologie gestudeerd en is daar afgestudeerd op de archeologische aspecten van de Zuid Limburgse kalksteengroeves.

Binnen ArcheoPro is Joep senior archeoloog en senior specialist geofysisch onderzoek en GIS dataverwerking. Hij is projectleider archeologische vooronderzoeken, proefsleuven en geofysische onderzoeken. Verder levert hij samen met Leon GIS-ondersteuning aan de andere projectleiders.

Naast zijn archeologische werkzaamheden is Joep bezig met onderzoeken in en bij de onderaardse ontginningen in de mergel van Zuid Limburg zoals de mergelgrotten, de vuursteenmijn en andere ondergrondse tunnels. Hij doet daar cultuurhistorisch onderzoek, metingen en klimaatonderzoek.

Actorregister: Joep Orbons, registratienummer 55660015. Senior KNA Archeoloog, Senior KNA Prospector, Senior KNA Specialist Geofysica.

U kunt met Joep contact opnemen via j.orbons@archeopro.nl

Rob Paulussen is een van onze projectleiders. Hij is als (geo)archeoloog met name gespecialiseerd in fysisch geografisch in onderzoek, met name van de lössgebieden.

Actorregister: Rob Paulussen, registratienummer 98005942. Senior KNA Archeoloog, Senior KNA Prospector.

Rob is te bereiken via r.paulussen@archeopro.nl

Kirsten van Kappel is in 2004 afgestudeerd aan de WUR (Wageningen University & Research) in de richting Bodemvorming en Ecopedologie. Haar afstudeeronderzoek was gericht op de micromorfologische bestudering van het effect van kunstmatige ophogingen op archeologische vindplaatsen in de noordelijke kustzone van Nederland en werd begeleid door Richard Exaltus.

Na haar afstuderen heeft ze zowel archeologiesch onderzoek als bodemmicromorfologisch onderzoek verricht voor het Archeologisch Dienstencentrum (ADC) in Amersfoort.

Sinds 2013 is Kirsten samen met Richard Exaltus werkzaam als bodemmicromorfoloog en senior KNA prospector.

In haar vrije tijd speelt ze in een percussieband en sport graag.

Actorregister: Kirsten van Kappel, registratienummer: 44367773. Senior KNA Prospector en KNA Specialist Fysische Geografie.

Kirsten is te bereiken via k.van.kappel@archeopro.nl

Manuela Orbons is oorspronkelijk opgeleid tot toeristisch/secretarieel medewerker en heeft vervolgens jaren in de reisbranche gewerkt. Daarna is ze een aantal jaren werkzaam geweest als management assistent bij de afdeling Customer Services van Vodafone.

Sinds 2009 vormt Manuela binnen ArcheoPro de spil van het projectsecretariaat. Ze is het eerste aanspreekpunt voor klanten en ondersteunt de projectleiders bij hun werkzaamheden. Ook fungeert ze als vraagbaak voor zowel de projectleider als de opdrachtgever.

In haar vrije tijd is ze heel actief met en in koor Catotsh. Hier heeft ze veel ervaring opgedaan in het organiseren van allerlei projecten.

 

Manuela is te bereiken via haar e-mail m.orbons@archeopro.nl

Margo Kerstges heeft de opleiding Docerend Musicus gedaan aan het Conservatorium Maastricht en geeft sindsdien privé lessen voor electronisch orgel en keyboard.

Sinds 2009 is ze daarnaast parttime werkzaam bij ArcheoPro. Bij ArcheoPro zorgt ze voor de administratieve ondersteuning ten behoeve van de projecten. Daarnaast is ze nog zeer actief in de muziekwereld als docente en als dirigente van twee koren en is ze ook oppasmoeder. Ook fietst en wandelt ze graag.

 

Margo is te bereiken via haar e-mail m.kerstges@archeopro.nl

Leon Schulpen heeft in 1988 zijn opleiding Kartografie aan de HTS in Utrecht afgerond. Daarna heeft hij zo'n twintig jaar gewerkt als GIS-specialist voor landelijke, provinciale en gemeentelijke overheden. Sinds 2009 werkt hij als zelfstandig GIS specialist.

In 2017 is hij toegetreden tot het ArcheoPro team. Leon maakt de kaarten die nodig zijn voor het uitvoeren van de projecten, en verzorgt samen met Joep Orbons de GIS-werkzaamheden. Tevens assisteert hij regelmatig bij de veldwerken die overal in het land worden uitgevoerd.

In zijn vrije tijd vliegt hij graag met drones en bouwt deze ook zelf. Om het nuttige met het aangename te verenigen zet hij soms een drone in tijdens veldwerk. De drone opnames kunnen worden gebruikt om een beter overzicht van het gebied te verkrijgen. Verder zingt hij in een mannenkoor, wandelt hij graag, en is hij een whiskyliefhebber.

Het email adres van Leon is l.schulpen@archeopro.nl

Hon werkt al sinds 2004 mee als veldtechnicus voor ArcheoPro en heeft hiermee ervaring opgedaan met veldwerk in binnen- en buitenland. Vele malen heeft zij geassisteerd met veldwerk in Cambodja waar ook haar oorsprong ligt. Doordat ze in haar vrije tijd veel en graag sport, vormt ze ongetwijfeld onze meest fitte medewerker.

 

Copyright © 2024              St. Jozefstraat 45, 6245 LL Eijsden             Tel: 043-3672586             www.archeopro.nl             e-mail: info@archeopro.nl